A kis 21 inches tévédre ébredsz fel, ami Amerikáról és demokráciáról bömböl.
Nincs Amerika, nincs demokrácia! Csak IBM, ITT, AT&&T, DuPont, Dow, Union Carbine és Exxon van!
 
Ezek a mai nemzetek. Mit gondolsz, a szovjetek talán Marxról beszélnek amikor tanácskoznak? Lineáris programozással, statisztikai döntések elméletével minimum és maximum számításokkal,ár-költség valószínűségekkel számolnak, csak úgy, mint mi.
Már nem a nemzetek és ideológiák korát éljük, Mr. Beale. A világ egy rakás vállalaté, kérlelhetetlenül kitéve a megváltozhatatlan üzleti szabályzatnak. A világ egy üzlet, Mr Beale. Összességében nézve, a világ integrációja, különösen a gazdaság szemszögéből, a globalizáció és a mitikus "szabadpiaci" kapitalizmus egy birodalmat fed... Kevesen tudták elkerülni a "strukturális átalakításokat", a "feltételeket", melyeket a Világbank és az IMF szabott, vagy a döntőbíráskodást, amit a WTO folytat. Ezek a nemzetközi pénzintézetek bár teljesen alkalmatlanok, mégis megszabják a gazdasági globalizáció útját.
 
 "Ilyen a globalizáció hatalma: még a mi életünkben eljön az idő, amikor a világ egyesül, habár egyenlőtlenül, de az összes nemzeti gazdaság a világban egyetlen szabadpiaci rendszerré válik." - Jim Garrison -Elnök, State of the World Forum
 
A világot egy maréknyi üzleti hatalom veszi át, mely utalja a természetes erőforrásokat, ami a megélhetésünkhöz kell, és uralva a pénzt, ami az erőforrások megszerzéséhez kell.
Az eredmény egy világmonopólium, melynek alapja nem az ember, hanem gazdasági és pénzügyi erő. És ahogy az egyenlőtlenség növekszik, egyre több és több ember válik elszántabbá. Így egy új módszer kellett, hogy kezelni tudják a rendszer ellenségeit. Így hát megkreálták a "terroristát".
 
 
A terrorista elnevezés egy üres frázis, amit a rendszer ellenségeire akaszthatnak.
Nem kell ezt összekeverni a kitalált Al-Kaidával, ami valójában egy számítógépes adatbázis neve volt az amerikaiak által támogatott "szent háború"-ban, az 1980-as években.
 
"Az igazság az, hogy nincsen olyan iszlám hadsereg, vagy terrorista csoport, hogy Al-Kaida. Bármelyik jól informált ügynökség tudja ezt. Ehelyett egy propaganda háború van, hogy egy azonosítható ellenséget produkáljanak... A propaganda mögött az USA áll."  - Pierre-Henry Bunel - korábbi francia katonai hírszerző

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zeit-geist.blog.hu/api/trackback/id/tr17905900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása