Amíg a többség hanyagul elsétál a tények mellett, a bankok a cégekkel és kormányokkal karöltve folyamatosan tökéletesítik a gazdasági háború fegyvereit. Új bázisokat hozva létre, mint a Világbank és a Nemzetközi Pénzügyi Alap (IMF) , illetve új katonákat hozva létre. A gazdasági bérgyilkosokat.

 
Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni: karddal vagy adóssággal.
Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni: karddal vagy adóssággal.
 
 
„Mi, a gazdasági bérgyilkosok voltunk a felelősök ennek a valóban globális birodalomnak létrehozásában. Sokféleképpen dolgozunk. De talán a leggyakoribb, hogy ha találunk egy országot erőforrással, például olajjal, akkor egy hatalmas kölcsönt hozunk össze a Világbankkal, vagy más szerveivel. De a pénz valójában soha nem az országnak megy. Hanem a mi hatalmas cégeinknek, hogy infrastruktúrát fejlesszenek. Erőműveket, ipari parkokat, kikötőket... Olyan dolgokat, amelyekből csak kevesen profitálnak igazán. A cégeink mellett, természetesen.
A népesség többsége nem részesül belőle. Mégis, azok az emberek, a teljes ország az adósságtól fog függeni. Ez olyan nagy adósság, amit lehetetlenség visszafizetni, és éppen ez a lényeg... Sosem fogják tudni visszafizetni! „
 
Így, egy bizonyos ponton, a gazdasági bérgyilkos visszamegy hozzájuk és azt mondja:
Figyeljetek. Sok pénzt vesztettetek. Nem tudjátok az adósságot fizetni. Ezért...
Adjátok el az olajat. Nagyon olcsón, a mi cégeinknek. Engedjetek katonai bázist létesíteni.
Küldjetek támogató csapatokat, ahová mi akarjuk... Irakba, vagy szavazzatok velünk a következő ENSZ ülésen, hogy privatizálni tudjuk az energia iparukat aztán a vízipart, amerikai cégeknek adva el, vagy más multinacionális cégeknek.
Az egész gomba módra szaporodik. Annyira tipikus, ahogy a Világbank és az IMF működik.
Adósságba taszítanak egy országot, olyan nagyba, amit sosem tudnak visszafizetni. Aztán felajánlják, hogy újrafinanszírozzák az adósságot, még több kamatot fizettetve. És persze megkövetelik a "valamit valamiért" elve alapján, bizonyos feltételeket vagy engedékeny kormányzást.
Ami alapvetően azt jelenti, hogy el kell adniuk az erőforrásaikat, beleértve a szociális rendszert, a hozzáférési rendszereket, néha az iskolarendszert, a végrehajtó rendszereket, a biztosítási rendszereket... idegen vállalatoknak. Azaz ez egy többszörös csapda.

A bejegyzés trackback címe:

https://zeit-geist.blog.hu/api/trackback/id/tr28880073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása